Yetişkin astım hastalığında, ortaya çıkan alerjik astım özellikle gece sabaha karşı gelişen ve tekrarlayıcı özellik gösteren inatçı 3 haftadan uzun süren öksürük atakları, göğüste sıkışma hissi, hırıltılı nefes darlığı atakları ile karakterizedir. Alerjik astım için sorduğumuz sorulara yanıtınız evetse alerjik astım şikayetleriniz varsa alerjik astım teşhisi için doktora giderken nasıl hazırlık yapmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim biliyor muyuz? Eğer bilmiyorsanız bu yazımızı okumalısınız.
Alerjik Astım Belirtileri
Yetişkin astım hastalığında, sizde alerjik astım belirtileri varsa alerjik uzmanlarına başvurabilirsiniz. Çünkü alerji uzmanları alerjik astım ve alerjik hastalıklar konusunda eğitim almış ve bu eğitim sonucu alerji uzmanlık diploması almış ve aynı zamanda iç hastalıkları uzmanı olan yeni adıyla immünoloji ve alerji hastalıkları uzmanı olan uzmanlardır.
Yanınızda kullanmakta olan ilaçları getirmeniz iyi olur.
Mümkünse bir hafta öncesinde bazı ilaçları almayınız.
Özellikle gerekli değilse alerji ilaçları (antihistaminikler), öksürük ilaçları, soğuk algınlığı ilaçları, antidepresan ilaçlarını doktorunuzun kontrolünde alerji testinde 1 hafta önce bırakmanız gerekiyor. Nefes açıcı sprey ve buharlar alerji testini etkilemez. Sadece parasetamol içeren ateş düşürücüler ve antibiyotikler de alerji testini etkilemez. Ancak bazı ilaçları zorunlu kullanmak gerekiyorsa öncelikle hastanın şikayetlerinde azalma, kontrol ve rahatlama olması gerekir. Gerekli testler rahatlama sonrası yapılabilmektedir.
Daha önce yapılmış tahlil ve röntgen tahlillerini yanınızda getirin
Öncelikle daha önce yapılmış tahlilleriniz, röntgen filmleriniz varsa mutlaka yanınızda getirmeniz gerekiyor. Çünkü muayene sonuçlarına göre gerekli tahliller ve röntgen filmi çekilebilir. Daha önce yapılmış tahlillerin yeniden yapılmasının önüne geçmek gerekir.
Açlık veya tokluk önemli değildir
Alerji testi gerekebileceği için aç olarak gelmeye gerek yoktur. Açlık veya tokluk önemli değildir. Bu nedenle tok gelmesi daha iyi olacaktır.
Sonuç olarak;
- Yetişkin alerji uzmanına giderken yanınızda kullandığınız ilaçları da götürün.
- Gerekli değilse 1 hafta öncesinden alerji ilaçları, öksürük ilaçları ve soğuk algınlığı ve antidepresan ilaçlarını doktorunuzla görüşüp kesin.
- Açlık veya tokluk önemli olmadığı için tok gelebilirsiniz.
- Daha önce yapılmış tahlil ve çekilmiş filmleri yanınızda getirin.