Bebeklerde beslenme son derece önemlidir ve beslenmenin bebeğinizin gelişimi üzerinde önemli bir rolü vardır. 6 aylıktan itibaren bebeğinize ek gıda başlayabilirsiniz. Bebeğinize verdiğiniz yiyecekler konusunda kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Bu yazımızda 7 aylık bebek beslenmesi ve gelişimi ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için yazdık. 

7 aylık bebek gelişimi

  1. ayda bebeklerin ortalama kilosu kızlarda 7.6 erkeklerde ise 8.3 kilogramdır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ortalama uzunluk kızlar için 67.31 ve erkekler için 69 santimetredir. Boy ve kilo sağlıklı bebekler arasında büyük farklılıklar gösterebilir, bu nedenle bebeğinizin sağlıklı bir oranda büyüdüğü (doktor muayenehanesindeki çizelgede sabit bir yukarı doğru eğri üzerinde) ve çocuk doktoru herhangi bir sorun belirtisi görmediği sürece, bebeğiniz büyümesi normal kabul edilir.

Beş duyu

Bu aylarda bebeğinizin uzak görüşü gelişir ve bebeğiniz her şeyi tam renkli görebilir. 

Bebeğinizin beyninin ses işleme ile ilgilenen kısımları gelişmiştir. Bu da bebeğinizin çeşitli sesleri tam olarak işleyip anlayabildiği anlamına gelir.

Bebeğiniz bu aylarda sesinizi dinler ve sesinizi taklit etmeye çalışabilir. 

7 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

Bebeğiniz herhangi bir yardım almadan kendi başına oturabilir. Yine de dik durmak için ellerini yerde tutması gerekebilir. Bebeğiniz, önümüzdeki birkaç ay boyunca bu yeteneğini geliştirmeye devam edecektir. 

7. ayında bebeğiniz kavramayı daha iyi yapar. İlk başlarda bir şeyleri eliyle kavramaya çalışır ve zamanla parmaklarını kullanır. 

Küçük bebeğinizi dik tuttuğunuzda ağırlığını bacaklarına verecektir. 

7 aylık bir bebek ne kadar yemeli? 7 aylık bir bebek ne sıklıkla yemeli?

7 aylık bebeğiniz, günde dört ila altı kez yaklaşık 225 gram mama yiyebilir. 

Yedi aylık bebeğinizi hala tipik olarak her üç veya dört saatte bir emzirmeniz gerekir.  

Bebeğiniz, her gün üç öğün katı gıda almaya başlamalıdır. Bebeğe bağlı olarak, bir yemek bir veya iki yemek kaşığı kadar yiyeceği bebeğinize verebilirsiniz. 

Bebek 7. Ayda Ne Yiyebilir?

7 aylık bebek beslenmesi sürecinde bebeğinizi ne ile besleyeceğiniz çoğunlukla size kalmış bir durumdur. Bebeğinize belirli yiyecekleri ne zaman vereceğiniz konusunda katı kurallar yoktur. Ancak besleyici, işlenmemiş, püre haline getirilmiş veya bebeğinizin kolayca çiğneyeceği şeyler vermeniz önemlidir. Ezilmiş veya püre haline getirilmiş meyve ve sebzeler ve tam tahıllı bebek mısır gevreği gibi besinleri bebeğinize verebilirsiniz. 

Henüz bebeğinize vermekten kaçınmanız gereken birkaç yiyecek olduğunu unutmayın. Buna bal, inek sütü ve sert sebzeler, bütün fındıklar ve boğulma tehlikesi olabilecek her şey dahildir.

7 aylık bir bebeğime yumurta yedirebilir miyim? 

Yumurta alerji riski nedeniyle bazı ebeveynleri tedirgin eder. Eskiden pediatristler ebeveynlere bebeğinize yumurta sarısı vermek için 9 aya kadar, yumurta beyazı vermek için 12 aya kadar beklemenizi tavsiye ederdi. 

Ancak daha yeni araştırmalar, çoğu bebeğin alerjenik gıdalardan tamamen kaçınmaması gerektiğini gösteriyor. Ve bu araştırmalar alerjen besinlerin bebeklere daha erken verilmesinin fayda sağlayacağı belirtmektedir. Yanı kısacası bebeğinize yumurta verebilirsiniz ancak bu durumu doktorunuzla konuşmanız yararlı olacaktır. 

7 aylık bebeğimin ne kadar uyuması gerekir? 

7 aylık bebek beslenmesi kadar uyku düzeni de önemlidir. Bebekler günde yaklaşık 14 ila 15 saat uyur; bu saatlerin altı ila 11’i gecedir. Bazı bebekler bu yaşta gece boyunca uyur, ancak diğerleri hala erken saatlerde uyanıyor olabilir. 7 aylık bir bebeğin günde üç veya dört saatlik toplam uykuya denk gelen yaklaşık iki kestirmesi tipiktir.