Pediatrik alerji ve immünoloji bölümü, alerjileri, immün yetersizlikleri ve kronik enfeksiyonları olan çocukları tedavi eder. Kurul onaylı hekimlerimiz her yaştan çocuğa astım, hücre yetersizliği ve gıda, çevre ve ilaç alerjileri ile ilgilenmekte uzmanlaşmıştır ve her türlü immünoloji ile ilgili durumun test edilmesi ve tedavisi için son teknoloji teknikleri kullanmaktadır.

Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bölümünde Yapılan Testler

Her türlü alerjiyi test ederek alerjiniz için hangi gıdalara veya ilaçlara alerjik olabileceğinizi bulmanıza ve tedaviler olmanıza yardımcı olabiliriz.

Sağladığımız alerji testi şunları içerir:

  • Alerjen cilt testi: çevresel ve gıda alerjileri,
  • Kontakt dermatit için yama cilt testleri,
  • İmmünoglobulin E lgE testi dahil kan testi,
  • Oral gıda ve ilaç provokasyon testleri.

Aşağıdaki astım testlerini de olabilirsiniz:

  • Ne kadar hava alabileceğinizi ölçmek için spirometri testi
  • Solunum fonksiyon testi ve fraksiyonel ekshale nitrik oksit (FeNO) testi, ne kadar havayı dışarı çıkarabileceğinizi ölçmek için

Randevu ve Bilgi İçin Sizi Arayalım

    phone

    Bilgi ve Randevu Hattı

    İmmünoterapi Tedavisi Nedir?

    Alerji aşıları, vücudunuzun alerjik reaksiyonlara neden olan alerjenlere alışmasına yardımcı olur. Zamanla belirtileriniz iyileşecek ve belirtilerinizin sıklığı azalacaktır. Yılda 3 aydan fazla semptomunuz varsa ve ilaçlar size yeterince rahatlama sağlamazsa, “immünoterapi” olarak da adlandırılan alerji aşılarını düşünebilirsiniz. 

    İlk başta, birkaç ay boyunca haftada bir veya iki kez doktorunuza gidersiniz. Aşıyı üst kolunuzdan olursunuz. Örneğin aşı, polen, evcil hayvan kepeği, küf, toz akarları veya arı zehirine, alerjiniz olan şeyin küçük bir miktarını içerecektir.

    Doz, bakım dozu denilen aşamaya gelinceye kadar kademeli olarak artacaktır. Bundan sonra, genellikle 4-5 ay boyunca her 2-4 haftada bir aşı olursunuz. Ardından doktorunuz, 3-5 yıl boyunca ayda bir kez bakım dozu gelene kadar aşılar arasındaki süreyi kademeli olarak arttıracaktır. Bu süre zarfında, alerji semptomlarınız iyileşir ve hatta kaybolur.

    Çocuk Alerji Hastalıkları

    Çocuk alerji hastalıkları şunlardır:

    • Alerjik Rinit,
    • Astım,
    • Atopik Dermatit (Egzama),
    • Kontakt Dermatit,
    • İlaç Alerjisi,
    • Besin Alerjisi,
    • Herediter Anjiyoödem,
    • Böcek Alerjileri,
    • Lateks Alerjisi,
    • Oküler(Göz) Alerji,
    • Ürtiker (Kurdeşen).

    Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı

    Çocuğunuzun bağışıklık sistemi alerjileri veya diğer sorunları varsa, bir çocuk alerji ve immünoloji uzmanı çocuğunuzu tedavi etmek için özel becerilere sahiptir. Çocuğunuzun bağışıklık sistemi enfeksiyonlarla savaşır. Çocuğunuzun alerjisi varsa, bağışıklık sistemi yanlış şekilde genellikle zararsız olan şeylere yanlış tepki verir. Bu reaksiyon vücudunun astım, alerjik nezle, kurdeşen, egzama (döküntü) gibi sağlık problemleriyle ya da anafilaksi denilen çok şiddetli ve olağandışı bir reaksiyonla yanıt vermesine neden olabilir.

    Çocuğunuzun bağışıklık sistemi doğru çalışmıyorsa, sık sık, ciddi ve/veya nadir görülen enfeksiyonlardan muzdarip olabilir. Bu tür enfeksiyonların örnekleri, sinüzit (sinüslerin bir veya daha fazlasının iltihabı), zatürre (akciğer enfeksiyonu), pamukçuk (ağızda bir mantar enfeksiyonu) ve apsedir (iltihaplı doku ile çevrili irin koleksiyonları).

    Bir Çocuk Alerji ve İmmünoloji uzmanı, bu alerjileri ve immün sistem problemlerini bulur ve tedavi eder.

    Çocuk Alerji Bölümü

    Çocuk alerji bölümü, çocuklarda görülen alerjik hastalıklar konusunda eğitimin verildiği ve çocuklarda görülen alerjik hastalıkların teşhis ve tedavisinin yapıldığı ve çocuk alerji uzmanı diplomasının verildiği bölüme verilen addır. Çocuk alerji bölümünde, doğumdan 18 yaşına kadar olan çocuklarda görülen alerjik hastalıklar için eğitim verilmektedir.

    Çocuk Alerji Uzmanı Kimlerdir?

    Çocuk alerji bölümünde eğitim alarak çocuk alerji doktoru olan uzmanlardır. Türkiye’de çocuk alerji uzmanı, sadece çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda uzman olduktan sonra imkan bulmaktadır. Yani önce çocuk sağlığı ve uzmanı olunmalı, daha sonra da çocuk alerji bölümünde eğitim alarak çocuk alerji uzmanı diploması almaya hak kazanılmalıdır. Kulak burun boğaz, dermatoloji, göğüs hastalıkları ve iç hastalıkları uzmanlarından çocuk alerji uzmanı olunmamaktadır.

    Çocuk Alerji Doktorlarını Nasıl Bulabilirim?

    Çocuk alerji doktorları sayısı Türkiye’de azdır. Bu nedenle de, birçok doktor çocuklardaki alerji hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile ilgilenmek ister. Gerçek çocuk alerji uzmanları, çocuk alerji uzmanı (yeni adıyla çocuk immünoloji ve alerji hastalıkları uzmanı) diploması olan ve aynı zamanda, kaşelerinde çocuk alerji uzmanı yazan uzmanlardır.

    Sonuç olarak;

    • Çocuk Alerji çocuklarda görülen alerjik hastalıklar konusunda, eğitimin verildiği bölüme verilen addır.
    • Çocuk alerji uzmanı, çocuk alerji bölümünde eğitim alarak çocuk alerji uzmanlık diploması alan uzmanlardır.
    • Çocuk alerji uzmanı, sadece çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olduktan sonra, üst ihtisas yapılarak çocuk alerji uzmanı diploması olan uzmanlardır.